TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Güneş Kremi Sivilce Yapar Mı? Yapmaması İçin Ne Gerekli?

Güneş Kremi Sivilce Yapar Mı? Yapmaması İçin Ne Gerekli?

Güneş kremleri gözenekleri tıkayıp sivilceye neden olabilir. Kimyasal güneş kremleri cildi tahriş edebilir. Mineral güneş kremleri ise gözenekleri tıkayabilir. Hassas ve yağlı ciltler güneş kremi kullanırken dikkat etmesi gerekir. Su bazlı güneş kremleri yağlı ciltler için ideal içeriklere sahiptir. Hafif dokusu sayesinde ciltte sivilce oluşumunu engeller. Özellikle markasız ve reçetesiz satılan güneş kremleri gözenekleri tıkayabilir ve ciltte tahrişe neden olabilir.

Not: Nemlendirici özellikli güneş kremlerini tercih ettiğinizde sivilce oluşumu olmayacaktır.

Güneş Kremi Yüzde Sivilce Yapar Mı?

Güneş kremlerinin yağlı olan çeşitleri, gözeneklerinizi tıkar ve bunun sonucunda da yüzde sivilce oluşmasına neden olabilir. Dolayısıyla güneş kremi seçerken yağlı olmayan ve sivilce yapmayan türleri seçmenizde fayda var.

Güneş Kreminin Sivilce Yapmaması İçin Ne Yapmalı?

Güneş kremi sivilce yapmaması için satın alırken komodojenik olmadığını kontrol edin. Güneş kreminde yaygın olup iki komodojenik olmayan bileşen çinko oksit ve titanyum dioksittir. Güneş kremi sivilce yaptı sorunu ile karşılaşmamak aktif ve aktif olmayan bileşenlere dikkat edilmesi gerekir. Akne eğilimli cilde sahip kişiler gözenekleri tıkayacak yağlardan kaçınmalıdır. E vitamini, Hindistan cevizi, balmumu, lanolin, kakao yağı, mineral ve soya fasulyesi yağları gibi yumuşatıcı bakımından zengin olan bileşenlerden uzak durun.

Keşfedin: Yüzümde Küçük Sivilceler Çıkıyor Ne Yapmalıyım?

Sivilce Üzerine Güneş Kremi Sürülür Mü?

Sivilcenin üzerine güneş kremi sürülmesi önerilir. Akne güneşten gelen ışın ve ısıya maruz kaldığında daha da alevlendiği gibi cildi tahriş edebilir. Güneş kremi cilde doğrudan gelen zararlı ışınları ve ısıyı engeller.

Güneş Kremi Sivilce İzi Geçirir Mi?

Güneş kremi sivilce oluşumunu engellese de izleri geçirmez. UVA ve UVA gibi güneş ışınlarından korur. Sivilce izlerinin geçmesi için cilt bakım ürünleri kullanılması gerekir. İzler derin ve çukur halindeyse lazer tedavisi kullanılması gerekir.

Güneş Kremi Neden Sivilce Yapar?

Güneş kremi, gözenekleri tıkar ve nedenle de sivilce yapar. Etkiyi azaltmak için kullanım talimatına dikkat etmeniz gerekir.

İlginizi Çekebilir: Nemlendirici Bakım Seti